perjantai 26. toukokuuta 2017

Möllikisoissa

Kävimme tiistaina Riian kanssa ensimmäistä kertaa ikinä agilityn möllikilpailuissa. Osallistuimme kahteen luokkaan: putkiralliin ja agiradalle. Päivä venyikin superpitkäksi, koska minit kilpailivat kummallakin radalla viimeisenä ja osallistujia oli kaikissa kokoluokissa tosi paljon. En olisi mennyt ollenkaan kisaamaan, ellei meidän entinen treenikaveri Suvi olisi meitä mukaan houkutellut. Mutta onneksi menimme, sillä kisoista jäi tosi hyvä fiilis!

Ensimmäinen rata, putkiralli, oli mukava hyppy-putki-rata, jossa oli muutama vähän mutkikkaampi kohta. Ratapiirros näytti tältä:


Ennen starttiamme tosiaan oli tosi pitkä odotus. Riia odotteli häkissään hallissa sen ajan. En tiedä tekikö odottaminen vai edelleen meidän treenitaukomme agilitystä sille hyvää, mutta se oli aivan tulessa radalla. Vauhti oli aivan järjetön! Ihanneaika oli 40,0 s ja meidän aikamme 33,0 s. Kuitenkin tuohon 33 sekuntiin lasketaan vielä tietenkin mukaan myös pikku takkuilu, joka tuli putken nro. 10 kohdalla, kun nälkäisen (kisa kisattiin iltaruuan aikaan) koirani tarkka nenä bongasi radalta nakinpalasia ja pysähtyi syömään suorittaen sitten esteen 9 väärältä puolelta ja niin ollen saimme hylyn siitä. Tuosta usean sekunnin täyspysähdyksestä huolimatta suoritimme radan 33 sekunnissa ja se kertoo kyllä paljon Riian etenemisvauhdista!

Toinen rata oli tosiaan agirata, tarkoittaen sitä, että mukana olivat myös kontaktiesteet. Rata näytti tältä:


Menimme tosi hyvillä mielin uudelle radalle, jälleen pitkän odottelun ja uusien lämmittelyjen jälkeen. Takkuilin vähän lähdössä Riian remmin kanssa, enkä meinannut saada pantaa sen kaulasta pois tarpeeksi nopeasti. Riia ahdistuu siitä, kun sen puoleen kumarrutaan ja koska pannan poisottamisessa kesti niin kauan, se tekikin jotain, mitä se ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt: eli ryösti lähdössä. Olin juuri jättämässä sen, kun sen ampaisi radalle ja suoritti radan aina pituusesteelle saakka itsenäisesti. Se lähti pinkomaan niin lujaa radalle itsekseen, etten olisi millään ehtinyt mukaan, enkä tietenkään halunnut ryöstämisestä antaa palkkiotakaan, joten pyysin sen takaisin ja se tuli lähtöpaikalle esteet toiseen suuntaan suorittaen, joten hylky taas siltäkin radalta. Kun pääsimme kuitenkin vauhtiin, rata meni oikein hyvin muuten.

Minua jäi harmittamaan alun ryöstäminen kuitenkin niin paljon, että halusin ottaa uusinnan. Nyt alku sujui hyvin, mutta ohjasin Riian vähän kömpelösti esteelle 11, joten se juoksi siitä ohi. Ohjasin sen sinne takaisin ja se suoritti esteet 11 ja 12, mutta bongasi sitten ratahenkilön kehän laidalta ja kävi haukkumassa sen. Virhepisteitä ja hylky siis siltäkin radalta. 

Hylyistä huolimatta oli kuitenkin kiva käydä radat juoksemassa ja pääsi ihan oikeiden agilitykisojen tunnelmaan. Tiedänpähän nyt ainakin sen, että minun on ostettava agilityä varten nopeammin irroitettava ja päälle laitettava panta sekä alettava harjoitella lähtötilanteita, joissa panta irroitetaan. Ylimääräisten henkilöiden läsnäolo radallakaan ei olisi jatkossa pahitteeksi. Mutta sen verran hyvä fiilis kisoista jäi, että menemme varmasti kesän aikana testaamaan möllejä uudemmankin kerran!



Lopuksi vielä videota meidän toiselta startilta. Alun varastamisen leikkasin pois :P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti