perjantai 9. joulukuuta 2016

Devoted - ensivaikutelma





Me saimme eilen postista Faunattarelta testiin uutta ruokaa, Devotedia. Otin mielissäni vastaan Faunattaren tarjoaman testimahdollisuuden, sillä kuten olen blogissa monesti kirjoittanut, meillä on Riian ruokinnan suhteen ongelmia. Tällä hetkellä olemme pitkään pitäytyneet Pure Naturalissa ja olemme olleet siihen suht tyytyväisiä: Riian silmien vuotaminen on vähentynyt eikä ilmavaivoja ole. Ruoka maistuu Riialle oikeastaan aika huonosti, mutta eipä sille mikään ruoka ole koskaan oikein kauhean hyvin maistunut, joten se ei ole merkin vika :D En jaksa enää nostaa kuppia pois, jossei se heti syö, koska sillä ei ole mitään vaikutusta siihen, syökö se innokkaasti vai ei. Jos kupin jättää lattialle, niin se kyllä jossain välissä sen syö, yleensä ennen seuraavaa ruokaa kuitenkin. Iltaruoka maistuu, koska sen seassa se saa Nutrolinin Iho ja turkkia, joka on ilmeisesti hyvää.

Riia kuitenkin yhä edelleen aika-ajoin oksentaa. Tätä on ehkä jonkin verran hillinnyt Pure Natural, mutta oksentaminen ei ole aivan täysin jäänyt pois. Syötämme sille säännöllisen epäsäännöllisesti Inupektiä, joka on siis koirille tällainen suoliston toimintaa ja ruuan sulatusta edistävä lisäravinne, jota saa ilman reseptiä apteekista. Ja niille lukijoille, jotka eivät tiedä, olemme siis käyneet tuosta oksentamisesta eläinlääkärillä, eikä Riiasta ole löytynyt mitään vikaa. Eläinlääkäri sanoi, että jos me halutaan, niin voitaisiin ottaa vielä allergiatestitkin, mutta hän ei itse nähnyt sen olevan kovinkaan tarpeellista, koska yleensä allergian oire ei ole oksentelu ja toisekseen, Riia ei oksenna kuitenkaan aina ruokaansa, joten jätimme sitten ne testit ottamatta. Eläinlääkärin mukaan Riialla todennäköisesti on vain herkkä vatsa.

Eli siis oksentaminen ei ole loppunut siihen Pure Naturaliin ihan täysin, joten on kiva testata jotain ihan uutta ruokamerkkiä. Ensivaikutelma Devotedistä oli tosi hyvä. Nappuloiden väri oli mielestäni tosi hyvä ja laadukkaan oloinen, Pure Naturalit tuntuvat mielestäni vähän heppoisilta ja ovat väriltään vähän vaaleampia. Devotedit haisivat aika voimakkaasti (lihalta) ja kädessä ne tuntuvat rasvaisilta, mikä on mielestäni laadukkaan ruuan merkki.

Riian ensimmäinen kosketus Devotediin tapahtui eilen iltaruualla, kun se sai sitä vähän Pure Naturalin seassa. Lopputulos:


Eli kaikki Pure Naturalit on jääneet kuppiin ja se noukki vain Devotedit sieltä (keltainen töhnä on sitten sitä Nutrolinia). Eli ilmeisesti ruoka on myös ihan hyvää. Aamulla oli sama juttu, se popsi kaikki Devoted-nappulat kupista ja jätti Naturalit. Tosin näin on kyllä aina, jos sillä kokeilee jotain uutta ruokaa, niin se maistuu vähän aikaa. Eli jäämme innoissamme seuraamaan, tasapainottavatko Devoted-nappulat Riian vatsan toimintaa, pysyvätkö ne sisällä ja maistuvatko ne tulevaisuudessakin paremmin, kuin Pure Natural. 

Loppuun vielä tuoteselosteet sekä Pure Naturalista että Devotedista:

Pure NaturalKana (28 %), kananlihajauho (19 %), kaura, ohra, valkoinen riisi, taimen (4 %), lohi (3 %), kanaliemi, mineraalit, juurikasmassa, maissigluteeni, kananrasva, vitamiinit, pellavansiemen, merilevä, karpalo, nokkonen, mannanoligosakkaridit (530 mg/kg), frukto-oligosakkaridit (530 mg/kg), Yucca schidigera -uute (430 mg/kg), psylliuminsiemenkuori, beetakaroteeni

Devoted: 13 % tuore ankka, 13 % tuore taimen, 13 % kuivattu ankka, 13 % kuivattu silli, bataatti, peruna, 6 % ankan rasva, kikherne, herne, sinimailanen, linssi, 1,5% ankka kastike, 1,5 lohiöljy, mineraalit, vitamiinit, prebiootti MOS 2,500mg/kg), prebiootti FOS (2,500mg/kg), merilevä, glukosamiini (175mg/kg), metyylisulfonyylimetaani (175mg/kg), kondroitiinisulfaatti (125mg/kg), omena, porkkana, kamomilla, ginseng, minttu, karpalo, mustikka, mulperinmarja, appelsiini, pinaatti

Molemmat ruuat vaikuttavat mielestäni melko laadukkailta. Pure Naturalissa on vaan noita viljoja, joita ei sitten taas Devotedissä ole ollenkaan. Myöhemmin, kun Riia on syönyt Devotediä pidempään, teen siitä tarkemman postauksen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti